ZA DVĚ KOLA 4 BODY

08.01.2012 22:35

V 15. a 16.kole jsme se utkali s Viktorkou a Šanovem, předpokládali jsme, že oba duely budou velmi těžké, a to se také potvrdilo. Po delší době se v naší sestavě objevil Mara. První lajna hrála ve stejném složení jako v minulém kole a opět si vytvořila zajímavé šance. Velmi dobře jsme si vedli především v druhém zápase, ten první byl pro nás náročnější.

 

FBC BLACK DOGS - TEAM OF VIKTORY 2:3SN (G: JANSKÝ, KAUER)

Začátek nám vůbec nevyšel. Prakticky z první střely se Viktorka ujala vedení, což nás trochu zaskočilo. Zase se ukázalo, že první poločas v prvním zápase je z naší strany vždycky hrozný a ospalý. Skoro jsme soupeřovu branku neohrozili. Až ve druhém poločase jsme začli tlačit na pilu. Mnohokrát se brankář soupeře musel v brance vyznamenat a musím říct, že se mu to dařilo výtečně. Jenže Viktorka po náhodném odrazu míčku zvýšila svůj náskok a my tak dotahovali dvougólové manko. To se nakonec povedlo smazat. Nejdřív po Uryho nahrávce u tyčky dorazil míček do branky Kany. Pak jsme opět několikrát promarnili své šance. Když už se ale schylovalo k naší porážce, našel Ury Matesa volného před kasou a Mates svojí střelou poslal utkání do prodloužení. O oslavném gestu ani nemá cenu mluvit, mantinel byl prostě "pochcán". Jak jsem později zjistil, klukům z Litrpůlu toto gesto neuniklo a asi z něj dnes neusnou, jak je zaujalo :-). Jinak od Matesa dobrá práce s gólem. Na nájezdy jsme úspěšní nebyli, Rafovi míčky propadli vždy s trochou smůly do branky a my neproměnili ani jeden nájezd. Můžeme být ale rádi za bod z tohoto zápasu.

 

FBC BLACK DOGS - TJ FLORBAL ŠANOV 3:1 (G:JANSKÝ, BUCHTA, SEČKA)

Šanov byl jediným týmem, který nás loni dokázal dvakrát porazit. Letos se karta obrátila a my Šanovu nedovolili uhrát s námi ani bod. V zápase jsme byli aktivnější oproti prvnímu duelu, k čemuž nás Šanovští nutili svou aktivní hrou. Nejdřív se po úniku po straně prosadil Kany, když střelou pod nohou propasíroval míček do branky. Rozdílem jednoho gólu skončil i první poločas. Na začátku druhého se střelou do šibenice prosadil Šanov a začlo se odznova. Hra se trošku uklidnila a šancí ubylo. Pak však ale jeden ze šanovských hráčů ztratil na své polovině míček, respektive mu ho Boban výborně odebral, a pak Boban neomylnou střelou přihrál vedení na naši stranu. Po rošádě v útocích pak Jarda pěknou přihrávkou pod nohama baka soupeře našel Kanyho a ten prostrčil míček na Tomáše, který nadvakrát rozvlnil síťku za soupeřovým brankářem. Vedení jsme si již vzít nenechali. Tomu všemu ale předcházela naše zbytečná vyloučení za Matesův tenisový volej a Robenovo zahrání rukou. Sporné trestné střílení za postavení Mary v brankovišti nás rozčílilo, ale Rafa skvěle zasáhl a dal nám klid do zbytku zápasu, kdy jsme museli přežít oslabení 3:5. Za předvedenou obětavost a proměnění šancí jsme si tyto body zasloužili.