SKÓRE 7:3, 6 BODŮ, CO VÍC SI Z VÍKENDU PŘÁT

23.10.2011 15:30

23. října jsme se utkali se dvěma soupeři, z nich před zápasy šel velký respekt. Pivnice mohutně posílila a za každou cenu chce letos získat nejcennější pohár. No a Šanov? Proti tomu se nám loni vůbec nedařilo, byl jediným týmem, který nás dokázal dvakrát obrat o všechny body. Proto jsme oba duely vyhlíželi trochu s nervozitou.

 

FBC BLACK DOGS - PIVNICE U BÁRTA  3:0 (G: Hlávka 2x, Hubáček 1x)

Jak se na konci ukázalo, naše taktika byla pro tento zápas zvolena dobře. Zezačátku jsme si vytvořili některé dobré střelecké příležitosti, ale do vedení mohla jít Pivnice, její samostatný únik ale Rafa zlikvidoval. To ještě nevěděl, že nakonec gól nepustí. Zanedlouho vymetl Roman pavouky z šibenice branky soupeře, ale pro posunutí branky a proto, že míček údajně něpřešel brankovou čáru, nám gól nebyl uznán. To nás spíš nakoplo a ze zajištěné obrany jsme podnikali nebezpečné protiútoky, jeden z nich dokázal proměnit Roman. Pivnice nás sice tlačila, ale na dostřel branky jsme ji pouštěli zřídka. Ve druhé půlce vystihl Roman špatnou rozehrávku soupeřova obránce a sám v úniku zvýšil na 2:0. Naše obrana fungovala výborně a cca minutu před koncem upravil skóre do prázdné branky Roben, to už hrál soupeř power play. Připsali jsme si tak veledůležité tři body do tabulky.

 

FBC BLACK DOGS - TJ FLORBAL ŠANOV  4:3 (G: Hlávka, Janský, Buchta, Urbánek)

Soupeř z nejnepříjemnějších hraje hodně běhavý a náročný florbal, ale my jsme dokázali i na tento styl najít recept. Hned na začátku zápasu se trefil Kany a za chvíli po něm po krásném a dlouhém pasu od Bobana skóroval z velkého úhlu Jarda. Pak soupeř po našem drobném zaváhání vsítil branku, ale ta nebyla pro vysokou hůl uznána, naštěstí. Pomalu, ale jistě Šanov stupňoval obrátky a snažil se nás dostat pod tlak. Po naší chybě - přihrávka středem hřiště - soupeř snížil na 2:1. My jsme však dokázali dvěma góly odskočit až na 4:1 a mohli jsme zápas v klidu dohrávat. Jak už je ale naším "dobrým" zvykem, sami jsme si duel zkomplikovali. Během 8 vteřin se soupeř dotáhl na rozdíl jediné branky a nám nastaly krušné časy. Ty jsme však díky poctivé obraně a maximálnímu nasazení dokázali přežít a nakonec jsme i v tomto zápase brali tři body.

 

V obou zápasech nastoupil Rafa a svými zákroky nás výrazně podržel. Jarda překonal bolest a nastoupil alespoň do druhého zápasu. Jerry si zblízka prohlédl roh haly, když ho soupeř nevybíravě srazil na mantinel za naší brankou. Výkon byl parádní, hlavně nepolevit a připravit se na další matche.