S VIKTORKOU PROHRA NA NÁJEZDY, VÝSTŘEL POKOŘEN

07.11.2011 11:11

V neděli nás čekaly další dva velmi těžké zápasy. Ten první jsme odehráli s naším tradičním rivalem  - s Vikorkou. Druhý pak s nováčkem ligy s Posledním výstřelem. Ukázalo se, že především zápasy s Výstřelem budou velmi fyzicky náročné. V sestavě nám kvůli nemoci chyběl Mara, překvapivě se však ve druhém zápase postavil do druhé lajny k Bobanovi Uráč. Tímto ho vítám zpět ve hře :-)

 

FBC BLACK DOGS - TEMA OF VIKTORY 2:3 SN (G: JANSKÝ, HLÁVKA)

Zápas začal velmi ospale, nikdo se dopředu moc nehrnul, hráčů Viktorky bylo jen osm, ale my jsme nechtěli udělat na začátku zápasu chybu, proto trochu nudná hra diváky asi nebavila. Jako první jsme se osmělili my, první gól vstřelil Roman. Pak utekl soupeřovým obráncům Kany a prostřelil gólmana soupeře mezi nohy - 2:0. Vypadalo to velmi dobře, ale v druhém poločase jsme nechali soupeři iniciativu a on nás zatlačil. Při oslabení jsme se Kany a Jarda nechali zybytečně nalákat dopředu, propadli a soupeř snížil na 1:2. Poté jsme ještě udělali chybu v dalším oslabení, to se na nás rozhodčí vcelku vyřádili - jak už je dobrým zvykem, a dostali vyrovnávací gól. Nutno podotknout, že Ury neproměnil trestné střílení, Rafa naopak trestné střílení chytil v zápase. Nájezdy jsou pak již loterie, kromě Romana nebyl nikdo úspěšný, a proto jsme nemohli pomýšlet na zisk druhého bodu. Zápas jsme ale mohli klidně vyhrát, kdybysme neudělali zbytečné chyby vzadu a kdyby Mates, Robin, Roman a Tomáš své šance proměnili. Bylo jich dost. A byly stoprocentní. Na to je třeba se zaměřit. Stejně tak jako na oslabení, kterých asi budeme hrávat požehnaně.

 

FBC BLACK DOGS - POSLEDNÍ VÝSTŘEL  3:1 (BUCHTA, SEČKA, URBÁNEK)

Zápas jsme opět začli opatrně a spoléhali se na dobrou obranu. Soupeř byl velmi namotivovaný a hrál dost důrazně. Nejdříve se po pěkné akci s Urym prosadil Boban a my vedli 1:0. Pak jsme tento stav drželi celkem dlouho, až do druhého poločasu. V něm nás soupeř zatlačil a vypracovával si i šance. Nakonec dal gól z úhlu Bačák a začínalo se od "nuly". Naštěstí pro nás ihned po buly přihrál Roman Tomášovi před prázdnou branku a Tomáš prolomil své střelecké trápení :-), zaplaťpánbůh za to. Pak jsme překvapivě dostali možnost přesilovky a kombinovaná sestava to zvládla na výbornou. Několik nebezpečných střel vyústilo v dorážku Jardy před brankou a tím pádem i potvrzením výsledku, na něm se již do konce zápasu nic nezměnilo a my mohli slavit cenné tři body.