ROZHOVOR S BOBANEM

26.11.2012 15:54

Boban patří již k neodmyslitelnému inventáři Black Dogs. Je to jeden z nejlepších hráčů, kteří zvládají posty na beku i v útoku. Začínal na pozici beka vedle Mary, postupně jsme ho ale přeškolili na vynikajícího útočníka, který by se pro tým rozdal. V minulých dvou zápasech vstřelil branku skoro z poloviny hřiště a napomohl tak k zisku bodů s Florballife.

1.Jsi spokojen se ziskem 4 bodů?

 

Nastoupili jsme proti dvěma kvalitním týmům, kteří hrají florbalově a nebojí se přitvrdit. Naše dvě výhry na nájezdy beru jako velký úspěch. Když se podívám na minulou sezónu, kdy jsme nebyli schopni proměnit ani jeden ze svých nájezdů.


2.Jak bys hodnotil náš výkon v zápase s Florballife?

 

Byl to samozřejmě těžký zápas. Když beru v úvahu vývoj daného utkání, tak si myslím, že za dva body můžeme být spokojeni. Je pravda, že mohly být body tři, ale stojím si za tím, že Florballife byl v tomto utkání lepší. Stále nám někdo stál za zády a chodili jsme furt do plnejch.  V tomto utkání nám chyběla chytrost, rychlost a také častější střelba.

 

3.Proč jsme podle tebe byli ze začátku pod tlakem?

 

Připadá mi, že naše první utkání na všech turnajích jsou jak přes kopírák. Dlouho nám trvá než se rozkoukáme a dostaneme se do našeho tempa. Florballife na nás od začátku vlítnul a diktoval hru. Začali jsme něco hrát, teprve až ve druhém poločasu utkání.


4.Jak bys hodnotil náš výkon ze zápasu se Šanovem?

 

Začali jsme hrát už od začátku oproti zápasu s Florballifem. Byl to zápas hraný z jedné strany na druhou. Co nám v tomto zápasu chybělo, tak i v ostatních zápasech sezóny, je častější střelba. I když už se do nějaké šance dostaneme, tak to neproměníme. Hodně se nadřeme na vstřelení gólů. Co se týče naších přesilovek v tomto zápasu i v celé sezóně, tak to nemá cenu se ani vyjadřovat. Šmrdláme to jak Orli, úplně na …


5.Kdo byl podle tebe hlavní osobností obou zápasů?

 

Tak jednoznačně naší oporou byli jako vždy naší golmani. Podrželi nás a stále nám dokazují, že se na ně můžeme spolehnout. Chtěl bych také vyzdvihnout výkon Uryho, který dokázal proměnit oba své nájezdy a dokázal strhnut vítězství v obou zápasech na naší stranu.
 

6.Co říkáš na systém hry a způsob založení útoků podle středečního trenálu? Má to smysl?

 

Je pravda, že náš tým nemá žádný systém hry a způsob zakládání útoků, ale myslím si, že to dělá spoustu naším soupeřům v lize problémy. Neví, co od nás mohou očekávat. Zakládání nějakých útočných akcí se určitě nebráním, ale na Úhelné to není možné.


7.Kde jsou podle tebe nedostatky, na kterých by jsme měli pracovat?

 

Tak jak jsem před tím říkal, naším největším kamenem úrazu je střelba, proměňování šancí a přesilovky. Na těchto problémech musíme ještě hodně pracovat.


8.Co očekáváš od zápasů se Slimáky a s Tvořihrází?

 

Poslední dobou proti Slimákům se nám vůbec nedaří, tak že nás čeká další těžký zápas. Doufám, že konečně dotáhneme zápas proti Slimákům do vítězného konce.  S Tvořihrází budeme hrát teďka poprvé, tak že nevím, co od nich můžeme očekávat. Určitě nás čeká další těžký zápas. 

9.Kolik bodů bychom měli z těchto 2 zápasů získat, abys byl spokojený?

 

Chtěl bych bodů šest : D, ale musíme být při zemi. Kdybychom uhráli zase čtyři body, byl by to pro nás velký úspěch.