PRVNÍ DVA ZÁPASY A 6 BODŮ, SEZNAM A HODONICE PORAŽENI

14.10.2013 11:23

V prvních dvou zápasech nás nečekalo nic lehkého. Utkali jsme se se Seznamem, který nás vyřadil ve čtvrtfinále v loňské sezóně, a Hodonicemi, se kterými jsme odehráli dva vyrovnané duely na přípravném turnaji. Před zápasy jsme počítali ztráty, dorazit nemohl Jerry, na poslední chvíli se omluvil i Mertič, takže druhá obrana se nám úplně rozpadla. V ní nastoupil nakonec jarda s Ondrou a vedli si velmi dobře.

FBC BLACK DOGS - ZNOJEMSKYSEZNAM.CZ 5:2

V prvních minutách jsme na soupeře vlétli a nepustili ho z jeho poloviny hřiště, začali jsme si ihned vytvářet zajímavé střelecké šance. Ujala se však až Bobova velmi pěkná a umístěná střela k tyči. Ke knonci první půle se Seznam dostal do obrovské šance, ale míček letící do prázdné branky Zdena bravurně chytil a my udeřili podle pravidla nedáš, dostaneš na druhé straně. Korty obehrál soupeřova beka a předložil míček jak na zlatém podnose Urymu - 2:0. To bylo 5 vteřin do konce první půle. Na začátku druhé utekl po lajně Kany a nadvakrát překonal Marečka v brance soupeře 3:0. Pak jsme přidali ještě jednu branku, když za půlkou natáhl ke krásné střele Mates a skryl ji za soupeřova beka. Míček propadl až do branky - 4:0. Pak jsme jako vždy polevili a soupeř toho využil. Nejdříve srazil míček za Zdenu Kany a pak soupeř snížil na rozdíl dvou branek díky důrezu v brankovišti - 4:2. My však ustáli i další těžké chvíle a vítězství za tři body pečetil po přihrávce Kanyho do prázdné branky Ury. Těžkého soupeře jsme tedy dokázali po velmi dobrém výkonu porazit.

Sestava:  Pepsi - Mara, Mates, Jarda, Ondra - Korty, Kany, Ury, Nunu, Filip, Bob

 

FBC BLACK DOGS - TJ TYGŘI HODONICE 6:2

Do druhého zápasu jsme opět vlétli plní odhodlání. Soupeř musel čelit našemu talku, ze kterého pramenily i první góly. Nejdříve jsme se dostali do vedení 1:0, pak se trefil Kany a po něm ještě Korty a vedli jsme 3:0. Pak si vybral slabší chvilku Zdena a rázem bylo sníženo. Do konce poločasu jsme ještě dokázali vstřelit branku na 4:1, když se trefil Korty po chybě soupeře. Na 5:1 jsme zvýšili v druhé půli, měli jsme i několik dalších šancí, ale Hodonice využily naší chyby v rozehrávce a snížili - 5:2. Pak si však vzal slovo Jarda a krásně prokličkoval do šance, kde vymetl šibenici soupeřovy branky - 6:2. Tak skončil i zápas. Po dalším dobrém výkonu jsme si připsali další tři potřebné body.

Sestava:  Pepsi - Mara, Mates, Jarda, Ondra - Korty, Kany, Ury, Nunu, Filip, Bob