Fbc Black Dogs dokázal ovládnout první ligový Letní Turnaj

26.08.2013 22:17

Letní Turnaj 2013

Do tohoto turnaje se přihlásily 4 týmy. Náš tým Fbc Black Dogs, mistr z poslední sezóny-tým Šmoulů, dále tým, který obsadil v minulém ročníku ZAFLu třetí místo-tým Florballife.cz Team a tým Tygrů z Hodonic. Bylo jasné, že s každým z těchto soupeřů se náš tým utká dvakrát a prvním na řadě byli TJ Tygři Hodonice.

V prvním poločase šla vidět na obou týmech nerozehranost, a proto skončil tento poločas 0:0. Do toho druhého ale náš tým vlétl a úvodní gól turnaje vstřelil náš kapitán Ivo Janský po krásné přihrávce Jardy Urbánka. Soupeř z Hodonic ale hned po buly vyrovnal na 1:1. Tímto výsledkem utkání skončilo a na řadu tak přišly první samostatné nájezdy na tomto turnaji. V nich zařídil 2 body pro náš tým Jarda Urbánek, který proměnil svůj nájezd a náš tým tak do tohoto turnaje vstoupil výhrou 2:1 na samostatné nájezdy.

 

Druhý zápas jsme odehráli s týmem Florballife.cz Team, skóre otevřel Pavel Kortan, kterému přihrál na tento gól Marek Baran. Poté začala fungovat mašina jménem Tomáš Zahradník, který se nejspíš vyspal do růžova a dvěma trefami zkorigoval výsledek na 3:1 pro náš tým. Pak ale přišla zbytečná vyloučení. O to první se postaral Jarda Urbánek, který špatně vystřídal a rozhodčí nás za to poslal do čtyřech a soupeř snížil na 3:2 po chybě golmana Vrbky, kdy nepochopitelně nechytil míček, který na něj letěl. O necelou minutu později byl vyloučen další hráč našeho týmu, tentokrát Martin Kauer neuváženě zahrál rukou v předbrankovém prostoru. Rozhodčí si toho opět všimnul a poslal náš tým opět do čtyřech. I v tomto případě soupeř přesilovku bleskově využil a necelé dvě minuty před koncem vyrovnal kapitán Florballife.cz Team Martin Andrle na konečných 3:3. Na řadu tak opět přišlo drama zvané samostatné nájezdy, ty rozhodl po další bitvě David Vítek a soupeř vyhrál 3:4.

 

V třetím zápase nás čekal tým Šmoulů, kterému se začátek turnaje moc nepovedl, když v prvních dvou zápasech prohrál s Florballifem 2:3 a 3:5 s Hodonicemi. Skóre otevřeli v prvním poločase Ivo Janský a Tomáš Zahradník, který Kanyho střelu tečoval do brány a stav utkání byl tedy 1:0. Soupeř ale záhy vyrovnal na 1:1. V druhém poločase byly šance na obou stranách. Pak ale soupeř využil slabší chvilky golmana Black Dogs Zdeňka Vrbky, který lehce nahozený míček opět nechytil a dobíhající útočník Tunka doklepl míček do branky a stav se tak změnil na 2:1 pro tým Šmoulů. Pět minut před koncem se vydal s míčkem do útoku Martin Kauer, který se za brankou pokoušel překonat brankáře Šmoulů svým známým trikem. Trik se mu ovšem nepovedl, ale nakonec se mu podařilo míček který se sám dostal před branku doklepnout a skóre bylo 2:2. Dvě minuty před koncem dostal nabito od Martina Buchty další navrátilec do naší sestavy Jakub Merta a krásnou střelou zajistil našemu týmu 3 body po výhře 3:2. Šmoulové tak i po tomto zápase zůstali zatím bez bodu.

 

Hned po zápase s týmem Šmoulů nás čekalo druhé kolo a již druhý zápas s Hodonicemi. V tomto utkání vyloženě řádil Tomáš Zahradník, kterému se povedl Hattrick a určitě ho nemine poplatek do týmové kasy, na kterém se určitě všichni hráči našeho týmu domluví. První dva góly vstřelil Tomáš ze hry. V prvním případě mu nádherně nahrál Jarda Rosenheim, který se na tomto turnaji prezentoval také velice dobrým výkonem, přesněji čtyřmi přesnými přihrávkami na důležité góly. V druhém případě měl opět na gólu vstřeleném Tomášem podíl kapitán Ivo Janský. Toto utkání nakonec musela opět rozhodnout individuální činnost, tedy nájezdy, které trvaly celkem dlouho. Když jsme měli navrch my, nedokázal chytnout Zdeněk Vrbka nájezd, když ho chytil, nedokázali jsme dát gól. Nakonec přišel moment, který toto všechno rozhodnul a to konkrétně moment, kdy Nunu opět dokázal proměnit svůj nájezd a poté chytil nájezd i Pepsi, i díky pomoci soupeře, který se podle sudího s míčkem vrátil. Náš tým tak získal další dva body do tabulky.

 

V předposledním, tedy pátém zápase nás čekal tým Florballife.cz Team, kterému jsme měli co oplácet. Toto utkání načal přesnou trefou Kany, který rozvlnil síť soupeře přesnou ranou do šibenice brány, hájenou Vojtěchem Svatošem. Do konce prvního poločasu se ještě přesnou trefou vyznamenal Nunu. Druhý poločas přinesl další dvě branky v síti soupeře. V dobrém světle se ukázal Pepsi, který pochytal řadu šancí soupeře a konečně odchytal zápas téměř bez chyby. Kaňkou byl jediný gól, který inkasoval necelé tři minuty před koncem zápasu. Nakonec utkání skončilo 4:1 a náš tým tak čekal, jak dopadne zápas mezi Hodonicemi a Florballifem. Toto utkání skončilo 5:2 pro Hodonice a bylo tak jasné, že to, co skoro nikdo nečekal se stane skutečností, tedy že turnaj čtyř týmů vyhraje právě náš tým Fbc Black Dogs. Takže zápas s týmem Šmoulů byla pouhá formalita.

Přesto jsme chtěli v tomto zápase uspět a porazit tým Šmoulů, za které nastoupil v tomto turnaji po domluvě náš brankář Petr Procházka. První poločas byl divoký a skončil 3:2 pro nás, kdy se parádně trefili Jarda Rosenheim, Filip Šperka a Jarda Urbánek. Druhý poločas vyhráli Šmoulové 3:0 a zaznamenali tak jediný úspěch na tomto turnaji když porazili náš tým 5:3.

 

Zde je tabulka tohoto turnaje:

 

#

Název Týmu

Z

V

VSN

PSN

P

Skóre

Body

1

Fbc Black Dogs

6

2

2

1

1

18:15

11

2

TJ Tygři Hodonice

6

3

0

2

1

21:17

11

3

Florballife.cz Team

6

2

2

0

2

17:17

10

4

Fbc Šmoulové Znojmo

6

1

0

1

4

17:24

4

 

Autor: Pepsi