DVOUBODOVÁ SOBOTA, JISTOTA TŘETÍHO MÍSTA

04.02.2012 16:08

V sobotu 4.února nás čekal závěr základní části v podobě dvou velmi těžkých soupeřů, s třetím a čtvrtým týmem tabulky. K uhájení třetího místa po základní části nás stačilo získat dva body, což se nakonec podařilo.

 

FBC BLACK DOGS - SAVANNAH  1:2SN (G: JANSKÝ)

Do zápasu jsme vstoupili v plné sestavě a tentokrát to byl úplně jiný zápas než minule, kdy jsme soupeře rozdrtili 6:0. Dlouho se čekalo na první gól zápasu. Své šance jsme nevužili ani my, ani soupeř. Zdena v brance musel ve druhém poločase vytáhnout několik skvělých zákroků, aby nás udržel ve hře o body, Savannah nás totiž začal přehrávat. Byli jsme to ale my, kdo udeřil. Po pěkné akci Uryho přihrál zpoza branky Tomáš volnému Kanymu a ten rozvlnil síťku za brankářem Savannahu. Pak jsme odolávali útočným akcím soupeře, až se bekhendem prosadil Meduna a zápas dospěl do nájezdu. Zde jsme úspěšní nebyli, a proto jsme brali pouze jeden bod.

 

FBC BLACK DOGS - FBC LITRPŮL  3:4 SN (G: BARAN, JAKUB, SEČKA)

S Litrpůlem jsou naše zápasy vždy velmi vyrovnané až do poslední vteřiny, dnešní nevyjímaje. V tomto zápase se jako první prosadil Litrpůl a na nás bylo, abychom tento zápas otočili. To se nám díky aktivní hře dařilo. Nejdřív se prosadil Mara, když zaznamenal svůj první gól letos. za chvíli jsme slavili podruhé, to byl sesvou střelou přesný Ury. Do druhého poločasu jsme tedy vstoupili s jednogólovým náskokem. Po nějakém čase se opět prosadila naše první lajna, za níž po pěkné Marově přihrávce z rohu skóroval Tomáš a my vedli již o dva góly. Soupeř ale s troškou štěstí z útočného brejku snížil a pak se ještě prosadil dalekonosnou střelou. Zápas tedy dospěl do nájezdů. V nich byl za náš tým úspěšný jen Kany, Jarda ani Ury své nájezdy neproměnili, proto jsme získali jen jediný bod. To nám ale stačí na zisk třetího místa po základní části, což je celkem úspěch.