Změna herního systému v ZAFLu.

21.08.2018 12:17

Od letošní sezóny přichází liga s novým uspořádáním, které bylo odsouhlaseno kapitány na ligové schůzi. Liga bude mít nově 11 týmů, protože po několika letech končí tým Korduly. Nové také budou některé názvy týmů. ZnojemskySeznam.cz se přejmenoval na Seznam. A Šmoulové od nové sezóny budou vystupovat pod novým názvem Fbc Cappuccino team.

Nový bude i systém ligy. V základní části se týmy mezi sebou utkají 2x každý s každým (to zůstává stejné). Novinkou však je po základní části je tzv. NADSTAVBA, že týmy budou rozděleny na dvě skupiny (první pět týmů na 1.-5.místě, zbylých šest týmů na 6.-11.místě). V těchto skupinách týmy odehrají mezi sebou zápasy 1x každý s každým. Navíc po základní části se smažou body získané z předcházejících zápasů a týmům budou body přiděleny podle vzoru EBEL  v hokeji následovně:

NADSTAVBA

1.skupina (1.-5.tým po základní části)

1.tým 6 bodů

2.tým 4 body

3.tým 2 body

4.tým 1 bod

5.tým 0 bodů

2.skupina (6.-7.tým po základní části)

6.tým 6 bodů

7.tým 4 body

8.tým 2 body 

9.tým 1 bod

10.tým 0 bodů

11.tým 0 bodů

Po odehrání této nadstavby postoupí do play off prvních 5 týmů po základní části (ty mají play off již jisté). Z druhé skupiny postoupí do play off nejlepší 3 mužstva (nově se tak nebude hrát předkolo play off). Následuje výběr soupeřů pro čtvrtfinále tak, jak tomu bylo v minulých sezónách.

Série play off se hrají na 3 vítězná utkání.