Na úvod sezóny jedna výhra a jedna prohra

03.10.2016 15:32

 

V neděli 25.září jsme nastoupili k prvním zápasům letošního ročníku ZAFLu. Hned na úvod na nás čekali obhájci titulu Šmoulové. Po minulé sezóně jsme měli Šmoulům co vracet. Zápasová bilance z minulého ročníku byla příznívá pro našeho soupeře a to v poměru 4:1 na zápasy. První zápas základní části ovládli Šmoulové 3:1. O jedinou branku našeho týmu se postaral Lukáš Jakub. Ve druhém utkání jsme soupeři vrátili porážku a to v konečném výsledku 6:3. Mezi střelce se zapsal: Rosenheim, Jakub, Ondrovčák a tříbrankový kapitán Janský. Play-off vyšlo lépe pro Šmouly, kteří nás ve finále ZAFLu dokázali porazit 3x a to v zápasovém sledu 1:2, 3:4 v prodloužení a 1:4. V uvedených zápasech se za náš tým prosadil: Pelikán, Štajner a 3x Marek Indruch.

 

A proto jsme do prvního zápasu nastupovali s tím, že bychom chtěli Šmoulům porážku vrátit. Bohužel se historie znovu opakovala a první zápas se Šmoulama jsme opět nezvládli a prohráli v poměru 4:1 pro soupeře. Jedinou branku tohoto utkání vstřelil Marek Indruch po Kortyho přihrávce. Z naší strany byla hra pomalá, plná chyb a nepřesností. Oproti našemu soupeři jsme nebyli schopní využít gólové přiležitosti a proto prohra byla zasloužená. Jedinou světlou stránkou zápasu bylo nevyužití dvou přesilovek soupeře.

 

Sestava:

Buchta - Baran, Komenda, Urbánek, Janský, Buchta

               Merta, Klouda, Marek Indruch, Kortan, Michal Indruch

 

branky: Indruch Marek (Kortan)

Vyloučení: Indruch Marek, Baran                                                             

Poločasy: (0:1, 1:3)

 

 

Naším druhým soupeřem tohoto dne byli Bukanýři. S tímto soupeřem máme kladnou zápasovou bilanci. V minulém ročníku jsme dokázali Bukanýry dvakrát porazit. V prvním zápase jsme zvítězili 4:2, po brankách Buchty, Jakuba a dvakrát přesně mířícího Jardy Urbánka. Druhý zápas jsme dokázali vyhrát s čistým kontem a to 5:0. V zápase se prosadil Komenda, Buchta, Štajner a dvakrát Janský.

 

Bylo jasné, že do druhé nedělního utkání jsme šli s tím, že musíme za každou cenu zvítězit. Věděli jsme, že musíme zlepšit pohyb, vedení míčku a více střílet. Tým před zápasem udělal dvě změny. Od začátku v brance nastoupil Zdeněk Vrbka, který naskočil i do prvního zápasu, kdy vystřídal Rafu. V obraně nahradil Harryho Michal Zálešák. Od začátku zápasu jsme se snažili hrát vlastní hru. Po prvním poločase jsme vedli 1:0 zásluhou Michala Indrucha, pro kterého to byl vůbec první bod a gól v ZAFLu. Ve druhém poločase jsme přidali další branky a zápas skončil celkovým rozdílem 6:0 pro Black Dogs. Díky zlepšenému kolektivnímu výkonu a bezchybnému Zdendovi jsme si připsali první body do tabulky.

 

Sestava:

Vrbka - Baran, Zálešák, Urbánek, Janský, Buchta

               Merta, Klouda, Marek Indruch, Kortan, Michal Indruch

 

branky: Indruch Michal (Indruch Marek), Janský (Buchta), Kortan (Indruch Marek), Janský (Baran), Buchta (Urbánek), Buchta (Urbánek)

                                                             

Poločasy: (0:1, 0:5)