HOTOVO. ODKLIZENO. DALŠÍ FAVORIT VYŘAZEN. JDEME DO FINÁLE!!

19.05.2014 10:13

Víkendové zápasy nám přinesly v zápasech proti Šmoulům neuvěřitelný pocit štěstí. Nejdříve jsme však v sobotu museli spolknout hořkou pilulku v podobě vysoké porážky 1:6. 

2.zápas semifinále: FBC ŠMOULOVÉ - FBC BLACK DOGS 6:1

Zápas jsme nezčali úplně špatně, ale soupeř pak dokázal využít naše chyby, když prakticky všechny své šance proměnil. Na začátku druhé půle jsme sice snížili na 1:4, ale na víc jsme se bohužel nezmohli. Šmoulové tak s námi srovnali v sérii krok na 1:1.

3.zápas semifinále: FBC ŠMOULOVÉ - FBC BLACK DOGS 1:2 PR.

Do rozhodujícího zápasu jsme nastoupili s obrovským odhodláním zlomit panování Šmoulů v zápasech play off. Šmoulové již před sérií věděli, proč s námi nechtějí hrát v play off, a také se jim "splnily" jejich nejčernější noční můry. Začátek duelu byl vyrovnaný, bohužel jsme však inkasovali hned po první střele soupeře, kdy se přesně k tyči trefil Bartoš. Rafa však poté doslova zamkl klec a žádná další šmoulí střela naši síťku již nerozvlnila. Naopak jsme dostali výhodu přesilovky, kterou skvěle zužitkovali před prázdnou bránu přihrávající Ury a střílející Jarda, který odrazil míček od země pod břevno Leitnerovy branky - 1:1. Dál jsme pak hráli svou trpělivou hru a nepouštěli Šmouly do větších šancí. Sem tam sice zahrozili, ale Rafa naprosto s poklidem jejich střely pochytal. Postupně se začalo ukazovat, že náš záměr vyprovokovat labilnější hráče soupeře bude úspěšný. Šmoulové začali plnit trestnou lavici a my dostali možnost hrát dlouhou přesilovku 5 na 3. Bohužel tentokrát jsme i přes velké množství střel nedokázali propasírovat míček za Leitnera. Blížil se závěr základní hrací doby a na ukazateli svítilo stále skóre 1:1. Muselo se tedy prodlužovat. Po několika minutách prodloužení jsme dostali výhodu trestného střílení za hru v brankovišti. K míčku se postavil Jarda, ale jeho kličku brankář soupeře vystihl. My tak tedy nastoupili k přesilovce. Vteřinu před vypršením trestu však obránce Šmoulů vstoupil na hřiště, čímž si vysloužil další trest, a další hráč Šmoulů byl vyloučen také na 2 minuty. Naskytla se nám tedy další přesilovka, vteřinu jsme hráli 5 na 3, pak začala přesilovka 5 na 4. Několik střel prosvištělo kolem šmoulí klece. Nakonec však po Bobově přihrávce vystřelil Kany, jeho střelu lehce do sítě tečoval Korty a naše obrovská radost mohla propuknout naplno - 1:2. Po třech letech si tak opět zahrajeme finále. Během našeho pětiletého účinkování v lize je to již 3.účast ve finále. Jedenkrát z toho bylo 1.místo, podruhé jsme ve finále prohráli. Tentokrát však opět chceme pozvednout nad hlavu ten nejcennější pohár!!